Aandacht juffen en meesters...

Pawsome Academy @ ‘t snuffelboske

Als mama, leerkracht en gedragstherapeut voor honden vind ik het van levensbelang dat kinderen van kleins af aan het gedrag en de behoeften van honden leren kennen.

Wil jij als leerkracht aan de slag met jouw klasje? 

Maak ze gewoon snuffeljuf- of meester voor een dag!

Snuffeljuf- en meester: kleuterschool

Heb je interesse om met je klas iets rond honden of dieren te organiseren? Wat denk je van workshop ins ons snuffelbos?

Tijdens deze workshop leren de kinderen het belang van hersenwerk en snuffelen bij honden. Ze gaan samen met ons en hun juf actief aan de slag in een veilige omgeving.

Wat mag je verwachte:

Adhv een leuke ingesproken presentatie leren de kinderen de sterren van de dag kennen. 

Ze komen te weten wat hen allemaal te wachten staat en hoe onze workshop in het snuffelboske er zal uit zien.

In het snuffelbos spelen aangekomen worden er eerst enkele voorbereidende spelletjes gespeeld.

Daarna gaan de kinderen in groepjes aan de slag met gerecylceerde materialen en maken ze leuke snuffelraadsels en hersenwerkspelletjes voor honden.

Na een korte pauze voor een tussendoortje is het tijd om de viervoeters erbij te halen. De kinderen blijven hierbij vlak achter de omheining om de honden rustig te kunnen laten snuffelen. In samenspraak kunnen nadien de kinderen in kleine groepjes bij de honden komen om hun snuffelcapaciteiten van dichterbij te volgen.

Na afloop krijgen alle kinderen een leuk diploma als snuffeljuf en snuffelmeester van de dag!

Praktisch

Duur: ongeveer 2,5u

Honden: Indien je zelf graag een hondje meebrengt, van juf, meester of kinderen, Top! Zo niet wordt er door ons en hondje voorzien die met plezier al het snuffelwerk komt verrichten.

Prijs: €75 incl. btw en materialen

“A dog is like a person – he needs a job and a family to be what he’s meant to be.”

Snuffeljuf- en meester: lagere school

Afhankelijk van de voorkennis van de kinderen bouwen we verder op de vorige workshop. Is dit de eerste keer dat je hen hiermee laat kennismaken? Dan starten we met de basis op niveau van de leeftijd van de kinderen. 

Mag het wat meer zijn? 

Dan is het tijd om hen te leren hoe een hond leert, wat de verschillende kwispels betekenen, hoe je kan herkenen of een hond blij, bang of boos is.

Dit alles adhv actieve spelvormen waarbij de kinderen en honden centraal staan.

Praktisch

Duur: ongeveer 2,5u

Honden: Indien je zelf graag een hondje meebrengt, van juf, meester of kinderen, Top! Zo niet wordt er door ons en hondje voorzien die met plezier al het werk komt verrichten.

Prijs: €75 incl. btw en materialen

 

@itsapawsomelife Hey juf, kom jij ook met jouw kids op snuffeldate? Leer jouw leerlingen het belang van snuffeldn bij honden en maak van hen echte snuffeljuffen en snuffelmeesters. Ze gaan naar huis met een welverdiend diploma! #kleuterklas #kleuteronderwijs #hondenkind #snuffelen #hondenliefde #schooluitstap ♬ original sound – It’s a pawsome life